İngiltere’de çöp poşeti giyen 3 hemşire göz göre göre virüs kaptı

İngiltere’de çöp poşeti giyen 3 hemşire göz göre göre virüs kaptı

İngiltere'de ekipman olmadığı için çöp poşeti giyerek hastalara müdahale eden üç hemşire, koronavirüse yakalandı.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, Avrupa ve ABD'de hızla can almaya devam ediyor. 1.5 milyonu aşkın insana bulaşan virüsle mücadelede dünya genelinde izolasyon çağrıları yapılırken, tıbbi malzeme eksikliği sağlık çalışanlarının canını yakıyor.

Bunun son örneği salgının etkisini giderek artırdığı İngiltere'de yaşandı.

Başkent Londra'nın kuzeyindeki Harrow bölgesinde bulunan Northwick Park Hastanesi'nde bir skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

 

GÖZ GÖRE GÖRE VİRÜS KAPTILAR

 

Ülkedeki ilk ciddi vakanın kayıtlara geçtiği yer olarak bilinen hastanede, yeterli koruyucu ekipman bulunmadığı için hemşireler çöp poşeti giymek zorunda kaldı.

Fotoğrafları sosyal medyada da yer alan hemşirelerin üçünde de koronavirüs tespit edildi. Göz göre göre hastalığa sürüklenen hemşirelerle ilgili eleştiriler artınca, hastane yönetimi açıklamada bulundu.

Söz konusu açıklamada, "Çalışanlarımızda Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını doğruluyoruz. Bu çok talihsiz ancak beklenmedik bir durum değildi. Dünya genelinde diğer sağlık çalışanlarının da başına geliyor. Hastalığa yakalanan çalışanlarımızla yakından ilgileniyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz" denildi. 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.