İngiltere'den büyük skandal! Gizli belgeleri yanlışlıkla düşman ülkeye gönderdi

İngiltere'den büyük skandal! Gizli belgeleri yanlışlıkla düşman ülkeye gönderdi

İngiltere Savunma Bakanlığı, ülkeye ait gizli bilgiler içeren e-postalarının ABD yerine “yanlışlıkla” düşman Rusya'nın müttefiki olan Mali’ye gönderildiğini açıkladı.

İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bakanlık yetkililerinin “yanlışlıkla” ülkeye ait gizli bilgileri içeren e-postaları ABD ordusunun “.mil” alan adı ile biten e-posta yerine Mali’ye ait “.ml” alan adıyla biten e-postaya gönderdikleri belirtildi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Bakanlık, bu e-postaların içerisinde güvenliği veya teknik verileri tehlikeye atabilecek herhangi bir bilgi olmadığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu. Savunma Bakanlığı tarafından daha sonra yapılan açıklamada ise, 20’den az rutin e-postanın MAli'ye gönderildiği belirtildi.

İngltere'nin bu hatası öncesi geçen hafta ABD, milyonlarca askeri e-postanın yanlışlıkla Mali’ye gönderildiğini açıklamıştı.

Öte yandan, iki ülkeden de e-posta alan Mali, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya-Afrika Zirvesi'nde ücretsiz tahıl sevkiyatı sözü verdiği 6 Afrika ülkesi arasında yer alıyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.