İngiltere'nin başbakan adayından skandal seçim vaadi! 'Ülkesindeki mültecileri Türkiye'ye gönderecekmiş'

İngiltere'nin başbakan adayından skandal seçim vaadi! 'Ülkesindeki mültecileri Türkiye'ye gönderecekmiş'

İngiltere'de başbakanlık için yarışan Dışişleri Bakanı Liz Truss, başbakan seçilirse ülkeye kaçak yoldan giren mültecileri Türkiye'ye göndereceğini açıkladı.

Britanya’da Muhafazakar Parti lider adaylarından olan Dışişleri Bakanı Liz Truss’ın başbakan olması halinde atacağı adımları açıkladı. Truss, “yasa dışı yollarla” Britanya’ya Manş Denizi’nden giren göçmenleri Ruanda’ya gönderme planını Türkiye gibi ülkeleri de kapsayacak şekilde genişleteceğini ifade etti.

The Times’ın haberine göre Truss, milletvekillerine Ruanda ile varılan anlaşmanın benzerlerini başka ülkelerle de yaparak sığınmacı kriziyle mücadele etmek istediğini ifade etti. Ruanda ile Britanya, “yasa dışı yollarla” Britanya’ya giren göçmenlerin hangi ülkenin vatandaşı oldukları fark etmeksizin Afrika ülkesine gönderilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

Toplantıda Truss’ın dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye ile bu konuda müzakere yapmak istediğini vurguladı.

Truss’a yakın bir kaynak The Times’a yaptığı açıklamada Türkiye’nin Truss’ın “planına dahil etmeyi düşüneceği türde bir ülke” olduğunu doğruladı. Kaynak, “Türkler bunu kabul eder mi bilmiyoruz” dedi.

Muhafazakar Parti milletvekili Christopher Chope da Truss’ın kendisine plandan söz ettiğini ve örnek ülkeler olarak Türkiye ile İspanya’yı işaret etti. Habere göre Truss’ın kampanyası İspanya ile bir anlaşma imzalanmasını reddederken Türkiye’yi “gerçekçi” bir seçenek olarak masada tutmaya devam etti.

Truss, Muhafazakar Parti içinde yapılan seçimlerin ilk iki turunda üçüncü sırada kaldı; ancak elenen adayların desteğiyle Dışişleri Bakanı’nın son tura kalması olası gözüküyor.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.