İnternetten kaçak maç izleyenlere kötü haber!

İnternetten kaçak maç izleyenlere kötü haber!

İnternetten kaçak maç yayınlarını engellemek için maç yayını yapan sitelere TFF Başkanı talimatıyla doğrudan erişim engeli getirilebilecek.

Yurt içi ve yurt dışındaki futbol maçlarını internet üzerinden 'kaçak' yayınlayan internet sitelerini engellemek için çalışmalar devam ediyor. Buna göre, artık maçları kaçak yayınlayan internet sitelerine erişim engeli cezası verilecek.

TBMM'ye sunulan yeni torba yasa teklifiyle, maç yayını yapan bu sitelerin internet trafiği bant genişliği yüzde 90 oranına kadar daraltılacak ya da bu sitelerin yayınına erişim engeli getirilecek.

Teknik olarak yayına erişim engeli yapılamaması durumunda internet sitesinin tümüne yönelik erişim engeli uygulanacak. Bant daraltma ya da erişim engeline karar verme konusunda TFF Başkanı yetkili olacak.

 

YABANCI MAÇLAR DA DAHİL


Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışındaki futbol müsabakalarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kullanıma sunulduğunun tespit edilmesi halinde, yayın hakkı sahibinin talebi üzerine yine TFF Başkanı kararıyla bant daraltma ve yayın durdurmaya gidilebilecek. TFF, yurt dışından gelen bu tür başvurularda, yayın hakkına ilişkin sözleşmenin ibraz edilmesini isteyecek.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.