İphone fabrikasında karantinadan kaçış! İşçiler firar etti

İphone fabrikasında karantinadan kaçış! İşçiler firar etti

Koronavirüsün Omicron varyantının etkisi altına giren Çin'de vakalar hızla artmaya başlayınca tecrit uygulamaları geri döndü. Vuhan’da ve diğer şehirlerde milyonlar eve hapsedildi.

Çin, yaklaşık üç yıl önce koronavirüs salgınının çıkış noktası olan Vuhan kentinde yeni bir kısmi kapanmaya gitti. Kentin bazı caddeleri ve apartmanları mühürlenirken 800 binden fazla insan eve hapsoldu.

Çin’deki diğer büyük şehirler de, yerel salgınları kontrol altına alabilmek için yeni kısıtlamalar getirdi. Zhengzhou’da, yaklaşık 300 bin kişinin çalıştığı ve dünyanın en büyük iPhone üreticisi olarak bilinen bir fabrika, salgın meydana gelmesinin ardından karantinaya aşındı.

 

KARANTİNADAN KAÇTILAR


BBC Türkçe'de yer alan habere göre, fabrikada çalışan işçilerin duvardan atlayarak tesisten kaçtığı görüntülendi. İnternette yayılan görüntülerde, yaklaşık 10 işçinin fabrikayı çevreleyen duvar ve çitleri aşarak tesisten kaçtığı görülüyor.

Fabrikada kaç kişide Kovid saptandığı ise bilinmiyor. Şirket ise tesisten çıkmak isteyen işçilerin engellenmeyeceğini açıkladı.

Financial Times'a konuşan Xia soyadlı 22 yaşındaki bir işçi, tesiste kaldıkları yatakhanelerde "tamamen kaos yaşandığını" söylüyor ve üretim tesisinden duvarı atlayarak kaçtıklarını anlatıyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.