Irak-İran sınırında deprem fırtınası!

Irak-İran sınırında deprem fırtınası!

Irak-İran sınırında art arda depremler meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi Kermanşah eyaletinde 5.0 büyüklüğünde 3 deprem yaşandığını açıkladı. Can ve mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

ABD Jeolojik Araştırmaları Merkezi de, Irak-İran sınırında 5.0 büyüklüğünde 3 deprem meydana geldiğini açıkladı.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi de, İran'ın batısında yer alan Kermanşah eyaletine bağlı Sumar köyünde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldini duyurdu.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kermanşah eyaletine bağlı Kasrı Şirin ilçesinin Sumar köyü olan deprem yerel saatle 10.21'de meydana geldi. Depremin yerin 8 kilometre derinliğinde oluştuğu belirtildi.

İran-Irak sınırına yakın bölgede meydana gelen depremin Irak'ın başkenti Bağdat'ın yanı sıra Erbil, Süleymaniye, Diyala, Babil ve Vasıt kentlerinde de hissedildiği, vatandaşların binaları terk ederek dışarı çıktığı kaydedildi.

Depremde can ve mal kaybı olup olmadığına dair henüz açıklama yapılmadı.

İran'ın güneydoğusunda yer alan Kerman eyaletine bağlı Hucidek kentinde ise sabah saatlerinde 5,1 büyüklüğünde başka bir deprem meydana gelmişti.

AFAD: Irak'ta 5.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD, Irak'ın Balad-Ruz bölgesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin Erbil ve Irak'ın başkenti Bağdat'ta da hissedildiği belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.