Irak Ordusu, SDG ile ortak koordinasyon merkezi kurmayacak

Irak Ordusu, SDG ile ortak koordinasyon merkezi kurmayacak

Irak ordusu, YPG ağırlıklı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ortak koordinasyon merkezi kurmayı planlamadıklarını açıkladı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanı Tuğgeneral Yahya Resul, Sputnik'e yaptığı açıklamada, SDG'nin Irak ordusu ile ortak operasyon merkezi kuracakları açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Resul, “Gerçekte olan şey Irak ordusunun Cezire bölgesindeki operasyonlarından sorumlu olan komutanın Suriye sınırındaki SDG komutanı ile görüşmesiydi. Bu görüşmenin amacı yalnızca koordinasyondu. Daha fazlası ya da daha azı değildi. Bu, güçlerimizin herhangi bir bölgeye ulaştığında gerçekleşen doğal bir durum” açıklamasında bulundu.

Söz konusu haberde, SDG'den yapılan açıklamada ise Suriye-Irak sınırında güvenliği sağlamak amacıyla Irak ordusu ile bölgede ortak koordinasyon merkezi kurulacağının duyurulduğu anımsatılırken, bu açıklamanın Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin, "Irak ordusunun Suriye sınırında kontrolü tamamen yeniden sağlamasının ardından IŞİD ile olan savaşı sonlandırdığını" söylemesinden sonra geldiğine dikkat çekildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.