Iraklı vekiller PKK'ya isyan etti

Iraklı vekiller PKK'ya isyan etti

Irak meclisinde farklı siyasi bloklara mensup milletvekilleri, hükümete “ PKK’nın ülkeden çıkarılması için Türkiye ile çalışılması” çağrısı yapıldı.

Iraklı milletvekilleri PKK'nın sadece Türkiye için değil kendileri için de tehdit olduğunu söyleyerek mevcudiyeti ile anayasayı ihlâl yapan bu örgütün ülke topraklarından çıkarılması için Türkiye ile koordineli şekilde çalışılması gerektiğini açıkladı.

Irak meclisinde 328 sandalyeden 180'ine sahip olan "Şii Ulusal İttifak Koalisyonu" milletvekili Haydar el-Fuadi, "Irak topraklarına illegal yollarla giren PKK'yı ülkeden çıkarmak için Türkiye ile koordineli bir şekilde çalışma yapılmalı.

Mecliste 10 sandalye ile temsil edilen "Ulusal Hikmet Akımı" milletvekili Hasan Halati PKK'yı ülke topraklarından çıkarmak için hükümetin "İran Halkın Mücahitleri Örgütü"ne karşı izlemiş olduğu tavra benzer bir zaman işlemesi gerektiğini söyledi. 

Irak, 2016'senesinde "Tahran rejimine muhalif İran Halkın Mücahitleri Örgütü'nün ülkedeki varlığına son verildiğini" duyurmuştu.

35 sandalyeli El-Ahrar Grubu milletvekili Abdulaziz ez-Zalemi "PKK, sınır boyunca hem Türkiye hem de Irak'ı tehdit ediyor.

Mecliste 92 milletvekili olan Nuri el-Maliki liderliğinde "Kanun Devleti Bloğu" milletvekili Muhammed es-Sayhud IKBY'nin gayrimeşru referandumunu söyleyerek, "PKK ve bölünme girişimlerine karşı Irak, Türkiye ve İran arasında üçlü bir koordinasyon oluşturulmalı.

Mecliste 45 sandalyesi ile Sünnileri temsil eden büyük blok "Irak Güçler Koalisyonu" milletvekili Abdurrahman el-Luveyzi de PKK'nın Irak'ta varlık göstermesinin anayasaya aykırı dedi.

Siyasetcafe.com

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.