Irak’ta olaylar büyüdü, Sosyal medyaya erişim engellendi,Onlarca ölü ve yaralı var

Irak’ta olaylar büyüdü, Sosyal medyaya erişim engellendi,Onlarca ölü ve yaralı var

Son dakika haberi… Irak’da olaylar büyümeye devam ediyor. Ölü ve yaralıların olduğu hükümet karşıtı protesto gösterileri sonrasında, sosyal medyaya erişim durduruldu.

Irak'ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu gibi sorunlara çözüm getirilmesi talebiyle düzenlenen gösteriler ikinci gününde devam ederken sosyal medyaya erişim engeli geldi.

 

irak-2.JPG

 

Ülkedeki protestolarda toplamda 6 kişi hayatını kaybetti.

Hükümet, Twitter, Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi sosyal medya mecralarına erişimi engelledi. Bağdat'ta güvenlik güçlerinin hükümet karşıtı gösterilere müdahalesi sürerken başkent ve bazı vilayetlerde ise internet erişimi de kesildi.

 

irak.JPG

 

PROTESTO GÖSTERİLERİ BAŞKA ŞEHİRLERE YAYILIYOR

Irak'taki hükümet karşıtı gösteriler ağırlıklı olarak başkent Bağdat ve güney bölgelerinde sürüyor. Güvenlik güçleri de göstericilere zaman zaman gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor. Ülkenin güneyindeki Zikar vilayetinde bugün düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetmişti.

irak-3.JPG

 

Dün de başkent Bağdat'ta güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesinde 3 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

 

CAN KAYIPLARI VAR

Irak devam eden hükümet karşıtı protestolar kapsamında 2 kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi. Hükümetin kamu hizmeti konusundaki yetersizliğini ve işsizliği protesto etmek amacı ile başkent Bağdat'ta başlayan gösteriler ülkenin güneyindeki Zikar, Babil, Divaniye ve Basra kentlerine sıçradı. Zikar kentinde protestolarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle 2 gösterici hayatını kaybederken 11'i güvenlik görevlisi olmak üzere 20 kişi de yaralandı.

irak-4.JPG

Protestocuların valilik binasını ateşe verdiği belirtilirken güvenlik güçlerinin protestocuları dağıtmak için gerçek mermi ve biber gazı kullandığı bildirildi. Babil kentinde de vatandaşlar valilik binası önünde toplandı. Polisin protestocuların attığı taşlara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etmesi sonrası protestocular dağıldı.

Divaniye kentinde ise protestocular valilik binasını basmaya çalışması sonucu iki taraf arasında çatıma çıktı. Geçen yıl en şiddetli protesto gösterilerinin sahne olduğu Basra'da yüzlerce kişi hükümet aleyhine sloganlar attı. Gösterilerin patlak verdiği başkent Bağdat'ın Tahrir Meydanı'nda toplanan yüzlerce protestocu da güvenlik güçlerinin müdahalesi ile karşılaştı.

irak-5.JPG

 

Protestocular bunun üzerine Hellani Meydanı'nda yöneldi. Başkentin güneyinde yer alan Matar Caddesi'nde de bir araya gelen yüzlerce protestocu lastik yakarak yolları kapattı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.