İran BM Temsilciliği’nden Trump'a sert çıkış: Timsah gözyaşları

İran BM Temsilciliği’nden Trump'a sert çıkış: Timsah gözyaşları

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, İran'daki gelişmeler için BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırırken,İran'ın BM Temsilciliği, ABD'nin İran'a yönelik "müdahaleci tavırlarını" eleştirdi. Trump Yönetimi, "timsah gözyaşları" dökmekle suçlandı

İran'ın BM Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, "İran olarak, ABD'nin BM Temsilcisi ile diğer yetkililerinin ülkemizdeki şiddet ve kargaşalara verdiği destekleri kınıyoruz. Onların bu konudaki ifadeleri, yenilgiye uğradığı bölgesel politikalarını örtbas etmek amacıyla ileri sürülmektedir" ifadelerine yer verildi.

İran'ın güvenliği ile istikrarı geçen 40 sene boyunca kendi halkına dayanırken ortaya çıkan "kara propagandalara" rağmen halk tarafından bu konuda elde edilen haklar ve kazanımların yine de korunacağı bildirildi.

İran medyasında yankı bulan açıklamada, Trump Yönetimi'nin "timsah gözyaşları"ndan duyulan "tiksinti" dile getirilirken, "İran halkının tarihsel hafızası ABD destekli eski diktatör rejimin cinayetleriyle alçaklığını halen unutmamıştır" sözleri de kullanıldı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.