İran iç savaşa sürüklenirken Molla İrvani'nin kızının düğünde öpüştüğü görüntüler tepki çekti

İran iç savaşa sürüklenirken Molla İrvani'nin kızının düğünde öpüştüğü görüntüler tepki çekti

İran'da ahlak polisi tarafından gözaltında gördüğü işkencenin ardından yaşamını yitiren Mahsa Amani'nin ölümü sonrası ülke genelinde protestolar devam ederken şeriat yanlısı Molla İrvani'nin kızının ABD'de ortaya çıkan düğününün görüntüleri tepki çekti.

İran'da, başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesi ile gözaltına alınan ve ardından gördüğü işkence nedeniyle hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amani, deyim yerindeyse ülkede yeni bir dönemin kapısını araladı.

 

GÖSTERİLER ÜLKENİN TAMAMINA YAYILDI

 

Gelen bu ölüm haberinin ardından bazı noktalarda başlayan gösteriler kısa sürede ülkenin tamamına yayıldı. Kısa sürede büyüyen gösterileri bastırmak isteyen güvenlik güçlerinin müdahalesinin sert olması gerginliği daha da artırdı. Kısa sürede kontrolden çıkan olaylar sonrası ülkede kadınlar başörtülerini çıkarıp saçlarını kesmeye başladı.

 

ortalik-yangin-yeriyken-iranli-molla-ayetullah-15324759-7934-m.jpg

 

KARAKOLA SALDIRI DÜZENLENDİ: 19 ÖLÜ

 

Adım adım iç savaşa sürüklenen ülkede son olarak Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde cuma namazının ardından karakola ve meydandaki vatandaşlara yönelik saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında Devrim Muhafızları Ordusu'nun Sistan-Beluçistan eyaletindeki istihbarat komutanı Albay Ali Musevi de var.

 

TARTIŞMA YARATACAK DÜĞÜN VİDEOSU

 

İran'da ortalık yangın yeriyken servis edilen bir video olayları çok farklı bir boyuta taşıyacak. Bahsi geçen video İranlı Molla Ayetullah Ahmed İrvani'nin kızının ABD'deki düğününe ait... Kısa sürede büyük yankı uyandıran videoda Molla İrvani'nin kızının düğün videosu görüntülerinde, eşi ile öpüştüğü anlara da yer verildi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.