İran petrol gemisi yanmaya devam ediyor

İran petrol gemisi yanmaya devam ediyor

Cumartesi günü Çin açıklarında tahıl yüklü kargo gemisiyle çarpışan İran petrol gemisindeki yangını kontrol altına alma çabaları hızla sürüyor.

Çin'de kurtarma ekipleri, ülkenin doğusunda cumartesi günü bir yük gemisi ile çarpıştıktan sonra yanmaya başlayan İran'a ait petrol tankerindeki yangını kontrol altına almaya çalışırken, kayıp 32 mürettebattan birinin cesedi yanan gemide bulundu.

Doğu Çin Denizi'ndeki tankerin patlayabileceğine ve batacağına ilişkin endişeler giderek artıyor. Gemiden ne miktarda petrol sızdığı veya çevreye verdiği zarar bilinmiyor, ancak bu olay 1991 yılında Angola kıyılarında 260 bin ton petrolün çevreye saçılmasından sonra görülen en büyük petrol felaketi olabilir.

İran ve Çinli yetkililer, gemideki 32 denizciden birinin cesedinin bugün öğleden sonra bulunduğunu doğruladı. Kalan 31 denizciden haber alınamıyor.

-60 MİLYON DOLARLIK PETROL TAŞIYORDU-

Ulusal İran Tanker Şirketi (NITC) tarafından işletilen The Sanchi adlı tanker cumartesi akşamı Yangtze nehri deltasının ağzı hizasında Shanghai'ın 160 deniz mili açığında CF Crystal adlı gemi ile çarpıştı.

Panama bandralı tanker, İran'dan Güney Kore'ye son derece hafif ve uçucu bir petrol cinsi olan 136 bin ton kondensat taşıyordu. Yaklaşık 1 milyon varile karşılık gelen kondensatın piyasa değeri yaklaşık 60 milyon dolar.

ABD tahılı taşıyan yük gemisi ise sınırlı hasar gördü ve tamamı Çin vatandaşı olan 21 mürettebat kurtarıldı. Çin ulaştırma bakanlığı, yük gemisinin Shanghai'ın hemen güneyindeki Luhuashan limanına götürüldüğünü ve limanda kazayla ilgili inceleme başlatılacağını açıkladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.