İran’a karşı savaş hazırlığı mı planlanıyor?

İran’a karşı savaş hazırlığı mı planlanıyor?

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, ülkesine karşı "ekonomik bir savaş" planlandığını söyledi.

Son günlerdeki protesto gösterileri ile tüm dünyada tartışılan İran rejimi, 20 kadar kişinin öldüğü belirtilen eylemlere ilişkin olarak ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ı suçlamaya devam ediyor.

Mehr haber ajansına göre, İsfahan kentinde düzenlenen bir törende konuşan Muhammed Ali Caferi, İran'da yaşanan son olaylara değinirken, "İnkılap Rehberi'nin ifade ettiği gibi, düşmanların kapsamlı planlarına rağmen, son fitne de boşa çıkartıldı" ifadelerini de kullandı.

-“ŞAH YANLILARININ İSLAMA KARŞI PLAN YAPMASI DOĞAL”-

Son olayları İran'a karşı başlatılan "üçüncü fitne" olarak nitelendiren Tümgeneral Caferi, mevcut bazı sıkıntılara rağmen İran halkının rejimin yanında durduğunu vurgulayarak, "ABD ile Siyonist Rejim ve müttefiklerinin yanı sıra Suudi Arabistan, İslam İnkılabı karşıtları ve Şah yanlılarının İslam düzenine karşı plan yapmasının gayet doğal" olduğunu belirtti.

Caferi, "İslam bayrağını kaldıran İran milleti ve İslam Cumhuriyeti bölgede başarılara imza atarak düşmanları hayal kırıklığına uğrattılar. Düşmanlar, ülkemize karşı ekonomik bir savaş açmayı planlıyorlar. ABD'liler, Siyonistler ile İslam düşmanlarının isteği üzerine ülkemize karşı ekonomik yaptırımlar uygulamaktadır" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.