İran'da Mahsa Amini protestolarına katılan ünlü rapçi Samin Yassin'e idam cezası!

İran'da Mahsa Amini protestolarına katılan ünlü rapçi Samin Yassin'e idam cezası!

İran'da Mahsa Amini'nin öldürülmesiyle başlayan protestolara katılan İranlı rapçi Samin Yassin, idam cezasına çarptırıldı.

Mahsa Jina Amini'nin 16 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra öldürülmesiyle başlayan protestolara katılan İranlı rapçi Samin Yassin, Allah'a karşı savaş açmak suçlamasıyla çıktığı, sadece 10 dakika süren mahkemede idam cezasına çarptırıldı.

 

PROTESTOLARA ŞARKILARI İLE DESTEK VERMİŞTİ


İran’da Mahsa Jîna Amînî'nin 16 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra öldürülmesiyle başlayan ve hızla yayılan protestolara şarkılarıyla destek veren rap şarkıcısı Samin Yassin (Seydî) çıkarıldığı mahkemece idama mahkum edildi. 2 Ekim’de gözaltına alınan ve işkenceye uğrayan Yassin, günler sonra dün yargılandı. Kendisine yöneltilen 11 suçlamayı da kabul etmeyen Samin Yassin’in mahkemesi sadece 10 dakika sürdü.

 

ALLAH'A SAVAŞ AÇMAKLA SUÇLANDI


Yassin’e yönelik suçlamalardan biri de Allah’a savaş açmak olarak tanımlandı. Yargılamanın tamamı İran devlet televizyonlarında canlı olarak yayınlandı. Mahkeme 10 dakika süren yargılamanın ardından Yassin’i idama mahkum etti.

Yapılan yargılamanın tamamı İran rejiminin "korku yaymak" amacıyla kullandığı yöntemlerden biri olarak İran devlet televizyonlarında canlı olarak yayınlandı. Mahkeme 10 dakika süren yargılamanın ardından Yassin’i idama mahkum etti.

 

KARARIN ARDINDAN YENİDEN PROTESTOLAR BAŞLADI


Kararın ardından İran ve Rojhilat’ın birçok kentinde gençler, sokaklara çıkarak kararı protesto etti. Yine dünyanın birçok ülkesinde yaşayan sanatçılar da Yassin’e verilen idam cezasını kınayarak, kararın geri çekilmesi için kampanya başlattı.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.