İran’da yaşanan sel felaketinde ölü sayısı artıyor! İşte son gelişmeler…

İran’da yaşanan sel felaketinde ölü sayısı artıyor! İşte son gelişmeler…

İran, yaklaşık 10 gündür devam eden sel felaketiyle mücadele ediyor. Şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye yükseldi.

İran’da sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye yükseldi. 

İran medyasında yer alan haberlere göre, Kohgiluye – Buyer Ahmed, Gülistan ve Simnan eyaletlerinden gelen son bilgilere göre ölü sayısı artmaya devam ediyor.

Ülkenin büyük bölümünde yoğun yağışların neden olduğu sele Şiraz kentinde 19, Kohgiluye – Buyer Ahmed’de 2, Loristan, Huzistan, Kermanşah ve Simnan eyaletlerinde 1’er kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan, Gülistan eyaletinde yardım ekibini taşıyan bir kayığın dün gece batması sonucu 2 kişi daha hayatını kaybetti.

İran’da yaşanan sel felaketi 100’den fazla kişinin de yaralanmasına yol açtı.

İran’ın 31 eyaletinden 25’ini etkisi altına alan şiddetli yağışlardan kaynaklı seller sebebiyle yaklaşık 300 ilçe ve köyün acil yardıma ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

İran Kızılayı Başkanı Murteza Selimi, şu ana kadar 293 kent ve köydeki 43 bin 595 kişiye yardım ulaştırıldığını açıkladı.

Meteoroloji Kurumu, şiddetli yağışların bugün de süreceğini ve başkent Tahran ile İsfahan başta olmak üzere bazı bölgelerde su baskınları yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İran’ın kuzey, kuzeydoğu, batı, güneybatı ve iç kesimlerinde geçen haftadan beri şiddetli yağışlar, bazı ırmak ve derelerin önüne yapılan bent ve köprülerin yıkılmasına, yüzden fazla evin sular altında kalmasına neden oldu.

İranlı yetkililer tarafından daha önce de yapılan açıklamalarda, ülke genelindeki sel felaketinde 23 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.