İran’daki protestoların sorumlusu CIA, İsrail ve Arabistan mı?

İran’daki protestoların sorumlusu CIA, İsrail ve Arabistan mı?

İran Başsavcısı Muhammed Cafer Montazeri, ülkede gerçekleşen protesto eylemlerinin "mimarı" olarak bir CIA ajanını gösterdi.

Muhammed Cafer Montazeri, Mehr İngilizce tarafından yansıtılan açıklamaları sırasında, 28 Aralık'ta İran'ın çeşitli kentlerinde başlayan protesto gösterilerinin arkasında bu eylemleri "dört yıldan beri planlayan, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'a ait bir düşünce kuruluşu" olduğunu iddia etti.

Montazeri şöyle dedi:

"Projenin mimarı, CIA'nin Terörle Mücadele Merkezi eski Başkanı olan ve halen teşkilatın İran Misyon Merkezi başında bulunan Michael D'Andrea isimli Amerikalıdır ve kargaşaya öncülük yapmak üzere ABD, Siyonist rejimi ve Suudi Arabistan olmak üzere üçlü bir operasyon merkezi kuruldu. Proje, Suudi Arabistan tarafından finanse edildi ve büyük ölçüde D'Andrea ve MOSSAD'a (İsrail İstihbarat Teşkilatı) bağlı bir istihbarat personeli tarafından planlandı."

Montazeri, açıklamalarında ABD'nin protesto gösterilerine hızlı biçimde destek vermesinin projenin hedeflerinin doğrultusunda olduğunu da savundu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.