İran’dan Arap Birliği'ne sert çıkış

İran’dan Arap Birliği'ne sert çıkış

Arap Birliği Dışişleri Bakanları'nın Suudi Arabistan'ın çağrısı üzerine; dün Kahire'de yaptıkları olağanüstü toplantı sonucunda yayımlanan, İran ve Hizbullah'a ağır eleştirileri içeren bildiriye Tahran'dan gelen tepki sert oldu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Berham Kasimi, Arap Birliği toplantısına ilişkin kapanış bildirisindeki ifadeleri "boş ve gerçek dışı" olarak nitelerken, "İran İslam Cumhuriyeti olarak, Yemenli çocuklar, kadınlar ve sivillerin daha fazla etkilenmemesi için Suudi yetkililerden Arap kardeşlerine yönelik başlattıkları kötülükler ve barbarca saldırılarının durdurulmasını istiyoruz" dedi.

Kasımi, Suudi Arabistan'ın Katar ve Lübnan da dahil diğer Arap devletlerine uyguladığı "baskı" politikasının son bulması gerektiğini belirterek, İran'ın dış politikasının bölgedeki diğer devletlerle iyi ilişkiler kurmaya dayandığını söyledi.

Kasimi açıklamalarına şöyle devam etti:

"Tahran hükümeti hem bölgede terörle mücadele ve krizlerin çözümü konusunda hem de kalıcı bir güvenlik ile istikrarın sağlanması yönünde elinden geleni yapıyor. Fakat Suudi Arabistan bölgede izlediği kışkırtıcı politikalarla bunları zedelemeye çalışıyor."

Kasimi, bölgedeki sorunların büyük bir kısmının Suudilerin "utanç verici" politikalarından kaynaklandığını savunduğu açıklamalarında "Bölgedeki sorunların çözümü bildiri yayınlamak değil tersine Siyonistlerin politikalarının peşini bırakmaktır" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.