İran'dan Avrupa’ya füze tehdidi

İran'dan Avrupa’ya füze tehdidi

Son günlerde Orta Doğu'da artan tansiyonun ardından İran’dan sert bir açıklama geldi. İranlı üst düzey general Hüseyin Selami, Avrupa'nın İran'ı tehdit etmesi durumunda İran'ın füze menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkaracağını ifade etti.

Son günlerde Orta Doğu'da artan tansiyonun ardından İran’dan sert bir açıklama geldi.  İranlı üst düzey general Hüseyin Selami, Avrupa'nın İran'ı tehdit etmesi durumunda İran'ın füze menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkaracağını ifade etti.

İran merkezli Fars Haber Ajansına açıklamalarda bulunan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, Avrupa’nın İran'ı tehdit etmesi durumunda, muhafızların füzelerin menzilini 2 bin kilometrenin üzerine çıkaracağını bildirdi.

Selami, şimdiye kadar Avrupa'nın kendilerine bir tehdit oluşturduğunu hissetmediklerini de belirtirken; bu yüzden henüz füzelerin menzilini artırmadıklarını söyledi.

-“HİTLER'İ İRAN'DA İSTEMİYORUZ”-

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, İran'ın dini lideri Ali Hamaney için "Ortadoğu'daki yeni Hitler" suçlamasında bulunmuştu. Amerikan New York Times gazetesine konuşan Prens Salman, Hamaney yönetimi altındaki İran'ın yayılmacı politika güttüğünü iddia ederek bunun durdurulması gerektiğini ifade etti.

Salman, "Avrupa'nın geçirdiği tecrübelerden barışçıl siyasetin işe yaramadığını gördük. Avrupa'da ve Ortadoğu'da yaşananların tekrar etmemesi için yeni bir Hitler'i İran'da istemiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.