İran’dan Donald Trump’a jet yanıt!

İran’dan Donald Trump’a jet yanıt!

Amerika Birleşik Devleti Trump’ın İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildikleri açıklamasının ardından Ruhani’den çok sert bir yanıt geldi. İşte ayrıntılar;

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika Birleşik Devleti’ne ateş püskürdü. Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesine ilişkin çok kritik açıklamalar yaptı. Ruhani, “ABD'nin asla sözünü tutmayan bir ülke olduğunu gördük. Trump'ın kararı bizim için tarihi bir tecrübe, İran anlaşmanın bütün maddelerine uymuştur” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin asla sözünü tutmadığını belirterek, “ABD, ne gibi bilgilere sahip olduğunu bize göstermeli. İran tüm sorumluluklarını yerine getirmiştir.

DONALD TRUMP'IN TEK DESTEKÇİSİ İSRAİL

Hiçbir hatamız, yanlışımız olmadı. Ancak bugün görebiliyoruz ki, uluslararası anlaşmalara hangi ülkenin saygısı olmadığını gördük. Trump, yönetiminin tek destekçisinin sadece İsrail olduğunu görüyoruz.

ANLAŞMAYA 5 ÜLKEYLE DEVAM EDECEĞİZ

Bu rejim bölgede insanlık suçu işleyen bir rejimdir. Bu anlaşma 5+1 hükmünü kaybetmiştir. Sadece 5 ülkeyle devam edeceğiz. Diğer beş ülkenin yardımıyla istenilen tüm sonuçlara ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

RUHANİ: ANLAŞMADA KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin 2015'te imzalanan anlaşmada kalmaya devam edeceğini söyledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.