İran'dan Erdoğan'a şiir tepkisi: "Kimse konuşamaz"

İran'dan Erdoğan'a şiir tepkisi: "Kimse konuşamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü'de okuduğu şiire İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif tepki gösterdi. Zarif sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'ın Azerbaycan Cumhuriyeti'ne zarar verdiğini iddia etti

Azerbaycan'ın 44 gün savaştan sonra kazandığı zafer dün Bakü'de görkemli bir tören ile kutlandı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi bir konuşma yaparak, bu zaferin "Türk dünyasının zaferi" olduğunu belirtti.

Erdoğan konuşmasında şehitleri ve Azerbaycan'ın ünlü şairi Bahtiyar Vahapzade'yi de andı.

Vahapzade'nin şiirinden bir bölüm okuyan Erdoğan, Karabağ'ı 30 yıllık hasretin ardından ana vatanla buluşturan Azerbaycan ordusunun neferlerini tebrik ederek, onları dualarla cepheye gönderen anaların ellerinden öptüğünü söylediği konuşmada, Azerbaycan'ın güneyinde kalan ve İran yönetiminde olan toprakların zorla ele geçirildiğine vurgu yapan Aras şirini okudu. 

"Aras, türküsünü daha güçlü çığıracak. Karabağ şikestesini okuyan nefesler daha yüksek daha güçlü çıkacaktır" diyen Erdoğan Aras türküsünün sözlerini okudu:

“Aras'ı ayırdılar
Kum ile doldurdular;
Ben senden ayrılmazdım
Zor ile ayırdılar,
Ay Lâçin, can Lâçin,
Men sene kurban Lâçin”

Güney Azerbaycan ile Azerbaycan Cumhuriyeti'ni (Kuzey Azerbaycan) ayıran Aras çayına atfen yazılmış olan ve Güney Azerbaycan topraklarının İran'da bulunmasını konu alan şiiri okuyan Erdoğan'a, İran Dışişleri Bakanı Cavit Zarif sosyal medya paylaşımı ile tepki gösterdi.

Zarif yaptığı twitter paylaşımında;

Başbakan Erdoğan’ın, Bakü’de yanlış yorumlayarak anlattığı şeyin Aras’ın kuzey bölgesinde bulunan toprakların İran anavatanından zorla ayrılıyor oluşuna gönderme yapıyor olmasından haberi yok belli ki. Kendisi Azerbaycan cumhuriyetinin egemenliğini zedelediğinin farkında değil miydi?

Kimse değerli Azerbaycan’ımız hakkında konuşamaz

ifadelerini kullandı.

 

zarif.JPG

 

 

iran-004.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.