İran’dan kritik Yemen açıklaması

İran’dan kritik Yemen açıklaması

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yemen’de yaşanan son gelişmelere yönelik sert bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar;

Ruhani televizyondan yayımlanan konuşmasında "Yemen halkı, saldırganların eylemlerinden pişman olmasını sağlayacak" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yemen'in devrik lideri Ali Abdullah Salih'in İran destekli Husi milislerince öldürülmesinden bir gün sonra açıklama yaptı.

Başkent Sana'ya yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki saldırılar Salih'in ölmesinin ardından artmış durumda. Salih, daha önce Husilerle iş birliğine gitmiş ancak daha sonra Suudi Arabistan ile anlaşarak Husiler'e karşı tavır almıştı.

Husiler ve Salih'e bağlı güçler arasında çatışmalar da yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasında, "Bazı İslam ülkeleri utanmazca siyonist rejimle (İsrail) yakınlığını ortaya serdi. Eğer bu ülkeler geçtiğimiz yıllarda bölgedeki İslam düşmanları ile gizlice işbirliği yaptıysa, görüşme ve etkileşimde bulunduysa en azından bunu kamuoyu önünde inkar etmeli. Bu ilişkiler çirkin, sinsi, tiksindiricidir. Dünyadaki Müslümanların bu sinsi planın başarılı sonuç vermesine izin vermeyeceğinden şüphem yok" diye konuştu.

Geçen ay İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ülkesinin ve Suudi Arabistan'ın 'İran'ın Ortadoğu'daki en büyük tehlike olduğu konusunda tamamen mutabık olduklarını' söylemişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.