İran’dan radikal karar! Okula gitme zorunluluğu kaldırıldı

İran’dan radikal karar! Okula gitme zorunluluğu kaldırıldı

İran Milli Eğitim Bakanı Muhsin Hacı Mirzayi yeni aldıkları kararla öğrencilerin okula gitmek zorunda olmadıklarını belirterek, "Sınıf ortamında eğitim görmek istemeyen öğrenciler televizyon ve sosyal platformları kullanabilirler" açıklamasını yaptı

İran'da korona virüs salgınının gölgesinde okullar 5 Eylül tarihinde açılmıştı. İran Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, sağlık protokollerine bağlı kalarak okulların açıldığı ve koronavirüs risk seviyesine göre bazı okullarda eğitimin uzaktan yapılacağı aktarılmıştı.

 

TELEVİZYON VE SOSYAL PLATFORMLARLA EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanı Muhsin Hacı Mirzayi yaptığı açıklamada, öğrencilerin okula gitmek zorunda olmadıklarını belirterek, sadece bazı devlet ve özel okulların öğrencilere okula gelme zorunluluğu uyguladığını belirtti. Mirzayi, "Biz hiçbir zaman okula gitmenin zorunlu olduğunu söylemedik. Öğrenciler için önceliğimiz eğitimin sınıf ortamında yapılması. Ancak okula gitmekte bir zorunluluk yok" ifadelerini kullanarak, "Sınıf ortamında eğitim görmek istemeyen öğrenciler televizyon veya sosyal platformları kullanabilirler" dedi.

 

Uzaktan eğitim için Bakanlık tarafında üretilen "Şad" adlı programdaki sorunların bu hafta giderileceğini aktaran Mirzayi, isteyen her öğrenciye uzaktan eğitim imkanının sağlanacağını vurguladı. Okullarda yüz yüze eğitimin ise aynı şekilde devam edeceğini belirten Mirzayi, öğrenci sayısına bakılmadan isteyen öğrencilere sınıflarda eğitimin verileceğini kaydetti.

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.