İran’dan yaptırımlara ilişkin flaş karar!

İran’dan yaptırımlara ilişkin flaş karar!

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika Birleşik Devleti’nin yaptırımlarına ilişkin flaş bir karar aldıklarını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları;

ABD, İran’a yönelik yaptırımlara resmen başladı. İran’ı ekonomik anlamda zor günler beklerken Cumhurbaşkanı Ruhani’den çok önemli bir açıklama geldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a uygulamaya koyduğu ambargoyu tanımayacaklarını, petrol satmayı sürdüreceklerini açıkladı.

Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilme kararını açıklamasının ardından ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik yaptırımların 90 ve 180 günlük iki aşamayla yeniden uygulanmaya başlayacağını duyurmuş, bu kapsamda 90 günün ardından ilk yaptırımlar 7 Ağustos'ta devreye girmişti. ABD Hazine Bakanlığının verdiği 180 günlük sürenin dolmasıyla ikinci aşama yaptırımlar ise bugün TSİ 08.00'de başladı.

İRAN ABD'YE REST ÇEKTİ

Amerika Birleşik Devleti tarafından bu sabah başlatılan yaptırımlar hakkında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, İran'ın petrolünü satacağını ve ABD tarafından getirilen yaptırımları kıracağını ifade etti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.