İran'ın Angelina Jolie'si tutuklandı!

İran'ın Angelina Jolie'si tutuklandı!

Ünlü top model Angelina Jolie'ye benzemek için defalarca bıçak altına yatıp estetik olan İran'lı Tabar, 'dine hakaret' ve 'ahlaksızlığı teşvik'le suçlanarak tutuklandı.

 İran’da ABD’li oyuncu Angelina Jolie’ye benzemek için birçok kez estetik ameliyat olduğu iddia edilen Sahar Tabar tutuklandı. Tasnim haber ajansına göre Tabar, ‘dine hakaret’, ‘ahlaksızlığı teşvik’ ve ‘İran’da İslami kıyafet yönetmeliğine hakaret’le suçlanıyor. Haberde, bazı kişilerin Tabar’ı başkent Tahran’da bir dini kuruma şikayet ettiği belirtiliyor.

21 yaşındaki Tabar daha önce yaptığı açıklamada Jolie’ye benzemek istediğine dair iddiaları reddetmiş, sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflarının çoğunun “makyaj ve kurgu eseri” olduğunu söylemişti. Tabar bununla birlikte burnundan ve dudağından estetik ameliyat olduğunu ve yağ aldırdığını kabul etmişti.

 

Tutuklanmasının ardından, Tabar’ın milyonlarca takipçisi bulunan Instagram hesabı kapatıldı.

tabar-1-min.jpg

İran’da bazı kişilerse Tabar’ın tutuklanmasına sosyal medyada tepki gösterdi. Kararı eleştirenlerden biri alaycı bir üslupla Tabar’ın ‘cinayate ve zimmetine para geçirme gibi daha az tehlikeli faaliyetlerde’ bulunması gerektiğini yazdı.

tabar-2-min.jpg

İran’da son yıllarda estetik ameliyat olanların sayısında büyük oranda artış olduğu biliniyor. Ülkenin Meclis Sosyal Komisyonu’nun üyelerinden Rasoul Khazri bu yıl yaptığı açıklamada, “İran’da estetik ameliyatların oranı, Avrupa ülkelerinden 5 kat fazla. Dünyadan birçok kişi estetik ameliyat olmak için İran’a geliyor. Güzel de değilller” demişti.

tabar-3-min.jpgtabar-4-min.jpg

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.