İran'ın başkenti Tahran'da şiddetli patlama! Bölgede elektrik kesintisi yaşandı

İran'ın başkenti Tahran'da şiddetli patlama! Bölgede elektrik kesintisi yaşandı

İran'ın başkenti Tahran'ın batısındaki Kudüs ilçesinde bir patlama meydana geldi.

İran'ın resmi ajansı IRIB, başkent Tahran'ın batısındaki Şehri Kuds ve Germdere bölgeleri yakınında bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu.

 

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Devlet televizyonunun haberine göre, Kudüs ilçesi ve Elburz eyaletine bağlı Germdere ilçesinde duyulan patlamaya ve nedenine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. 

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANDI

Duyulan patlama sesinin ardından Kudüs ilçesinde elektriklerin kesildiği belirtildi.

PATLAMA TÜNEL ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN PATLAYICILARDAN KAYNAKLANDI 

Katar merkezli Al Jazeera kanalı, patlamanın 'Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'ne bağlı bir üste' yaşandığını iddia etti. İranlı bir yetkili, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada patlamanın bölgedeki tünel çalışmalarında kullanılan patlayıcılardan kaynaklandığını söyledi.

Diğer yandan Dubai merkezli Al Arabiya kanalına göre de patlama Germdere'de Devrim Muhafızları'na ait cephaneliklerin yakınında meydana geldi.

SİBER SALDIRI İDDİALARI

İran'da son haftalarda çok sayıda trafo ve doğal gaz patlaması meydana geldi. Üst üste gelen patlamalar dışarıdan siber saldırı yapıldığı iddialarına yol açtı.

ÜLKEYE BİR SALDIRI MI YAPILDI?

Geçen haftalarda başkent Tahran'ın doğusunda Savunma Bakanlığı'na bağlı bir merkezin yakınlarındaki gaz deposunda ve eş zamanlı olarak Şiraz kentinin ana elektrik direklerinde meydana gelen patlamalar, sosyal medyada ‘ülkeye bir saldırı olduğu’ kaygısına yol açmıştı.

Tahran'daki patlamanın kilit öneme sahip Parçin tesislerine yakın bir noktada gerçekleşmesi de olayda sabotaj ihtimalini güçlendirmişti.

NÜKLEER DENEMELER

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran'ı Parçin'de nükleer denemeler yapmakla suçluyor. Bazı Batılı ülkeler de Parçin'in nükleer savaş başlığı geliştirmek için kullanıldığını iddia ediyor.

Tahran'ın Şeriati Caddesi'nde bulunan bir klinikte de 30 Haziran’da bir patlama olmuştu. 19 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanı, ameliyat odasında bulunan 3 oksijen tankından kaynaklandığı açıklanmıştı.

Ayrıca geçen hafta İsfahan kentindeki Natanz Nükleer Tesisi'nin çelik konstrüksiyon inşaatında bir patlama daha yaşanmıştı.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.