İranlı yetkili açıkladı: Masada intikam için 13 senaryo var

İranlı yetkili açıkladı: Masada intikam için 13 senaryo var

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri olan Ali Şamkani, ülkesinin misilleme olarak 13 intikam planı hazırladığını duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin, Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'nin füzeli saldırısıyla öldürülmesinden sonra tartışmalar devam ediyor.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şamhan, Süleymani’nin ölümüne karşılık 13 intikam senaryolarının bulunduğunu, bu senaryolardan en zayıfının bile ABD için "kabus" niteliğinde olduğunu söyledi.

İran merkezli haber ajansı Tasnim’de yer alan habere göre, İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şamhan, “İran ulusunun büyük kahramanının dökülen kanının intikamını alacak operasyon bir tane olmayacak. 13 intikam senaryosunun en zayıfı bile Amerika için tarihi bir kabus olacaktır. Bazı hususlara dayanarak, medyaya daha fazla bilgi sağlayamayız. Eğer ABD askerleri bölgeyi dikey olarak ayakları üzerinde terk etmezlerse yatay olarak terk edeceklerinden emin oluruz” ifadelerini kullandı.

 

CENAZEDE İZDİHAM YAŞANDI: ÖLÜLER VAR

 

Kasım Süleymani'nin memleketi Kirman'da düzenlenen cenaze töreninde çıkan izdihamda 35 kişi yaşamını yitirdi, 48 kişi yaralandı. 

İranlı General Kasım Süleymani'nin 3 Ocak'ta ABD tarafından suikaste uğramasının ardından bugün memleketi Kirman'da cenaze töreni düzenlendi.

 

suleymani-siyasetcafe04.jpg

Cenazeye yüz binlerce kişi katıldı. ABD'ye nefret sloganlarının atıldığı törende izdiham yaşandı.

Kirman kentindeki cenazenin geçit töreni sırasında yaşanan izdihamda ilk belirlemelere göre 35 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.

 

suleymani-siyasetcafe03.jpg

 

Yaşanan izdiham nedeniyle cenaze töreni durduruldu ve defin işlemi ertelendi.

 

suleymani-siyasetcafe01.jpg

 


siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.