Irkçılıkla mücadelede yoğun diplomasi

Irkçılıkla mücadelede yoğun diplomasi

Dışişleri Bakanlığı, özellikle Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlara yönelik son zamanlarda giderek artan yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılık ile mücadeleyi yoğunlaştırdı.

İçişleri bakanlığı bir veri tabanı oluşturarak Avrupa'da yaşayan mağdur Türk vatandaşlarının sorunlarını daha hızlı çözmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, saldırıya maruz kalan vatandaşlar Dış Temsilcilikleri ile irtibata geçerek veya Konsolosluk Çağrı Merkezini arayarak şikâyetlerini bildirip ücretsiz hukuk danışmanlık servisinden yararlanabilecek.

IRKÇILIKLA MÜCADELEDE VERİ TABANI OLUŞTURULDU

Dışişleri yurtdışında bulunan 6 milyonu aşkın Türk vatandaşın talep ve sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Yeni kurulan      veri tabanıyla hem vatandaşların sorunlarını daha hızlı çözüyor hem de yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılık istatistiği tutarak uluslararası platformda gerekli girişimlerde bulunuyor.

MAĞDUR VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ HUKUKİ DESTEK

Özellikle Avrupa'da yükselen aşırı sağ partilerin yabancı düşmanlığı söylemleri ile Batı Avrupa'da Müslüman nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan Türk toplumuna yönelik ırkçı saldırılarla mücadelede yurtdışında yaşayan vatandaşlar, önemli bir rol oynuyor. Yurtdışında saldırıya uğrayan vatandaşlar, Dış Temsilciliklerle irtibata geçerek veya Konsolosluk Çağrı Merkezi 7/24 ulaşarak yerel makamlar nezdinde gerekli girişimleri gerçekleştirecek ve ihtiyaç duyulan hukuki danışmanlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.