IŞİD, sınır kapısını ele geçirdi

IŞİD, sınır kapısını ele geçirdi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, Irak'ın El-Enbar iline bağlı El-Kaim ilçesini ele geçirdiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Enbar iline bağlı Suriye’ye sınırındaki Kaim ilçesi, ordusu ve emniyet güçlerinin çekilmesinin ardından IŞİD militanlarının eline geçti. IŞİD militanlarının orduya ait kışla ve kontrol noktası ile bazı askeri araç ve mühimmata el koyduğu belirtildi.


Kaim ilçesi Kaymakamı Ferhan Fetihan, bugün IŞİD militanları ile ordu birlikleri arasında meydana gelen çatışmada Kurmay Albay Mecid el-Fehdavi'nin öldürüldüğünü ve 3 askerin yaralandığını açıklamıştı.

ENBAR'A BAĞLI 2 İLÇEYİ ELE GEÇİRDİ

IŞİD'in terör örgütünün, Enbar vilayetine bağlı iki ilçenin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak ordusuna bağlı birlikler çekildikten sonra herhangi bir direnişle karşılaşmaksızın Enbar'a bağlı Rave ilçesini ele geçiren IŞİD, ilerleyişine devam ederek Aneh'de de kontrolü sağladı.

DİYALA'DA 5 KÖY IŞİD'İN KONTROLÜNDE

IŞİD'in Diyala vilayetine bağlı 5 köyün kontrolünü sağladığı bildirildi.

Mikdadiye kasabası Yerel Meclis Başkanı Adnan Selman, "IŞİD'in, kasabanın güneyindeki 5 köyü ele geçirdiğini ve örgüt militanlarının bölgede mevzilendiğini" söyledi. Selman, "Irak ordusunun hava saldırısı düzenlemek üzere silahlı grupları çember içine aldığını" sözlerine ekledi.

Öte yandan Irak ordusu, "Diyala vilayetine bağlı Bakuba kentinin kuzeyindeki el-Azim kasabasındaki çatışmalarda silahlı gruplardan 6 kişinin öldüğünü" açıkladı.

ÖSO'YA BAĞLI 3 ASKERİ MECLİS ÜYESİ İNFAZ EDİLDİ

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün, Suriye’nin Deyru’z-Zor kentinde Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı askeri meclis üyesi 3 kişiyi infaz ettiği bildirildi.

Suriye Devrimi Gençleri Koordinatörlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Deyru’z-Zor kentinin güneyindeki El-Muhasan, El-Buamr ve El-Bulil beldelerinde ÖSO’dan kontrolü alan IŞİD militanları, kentin askeri meclis üyelerinden Hasan el-Hafız, Sair el-Ceddi ve Yasir el-Mutlak’ı idam ederek, cesetlerini Fırat Nehri'ne attı" denildi.

Deyru'z-Zor kentinde IŞİD ile ÖSO birlikleri arasında 2 haftadan bu yana şiddetli çatışmaların sürdüğü, Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının Deyru'z-Zor'un Şeyh Yasin, Hamidiye ve Cubeyle bölgelerini bombalayarak, füze saldırılarında bulunduğu kaydedilmişti.

IŞİD daha önce kentin kuzeybatı kesimlerinde yer alan Harta petrol sahasını ele geçirmiş, Heşeme bölgesinde kontrolü sağlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.