IŞİD, Türkmenlere saldırdı ve o ilçeyi kuşattı

IŞİD, Türkmenlere saldırdı ve o ilçeyi kuşattı

IŞİD/DEAŞ terör örgütü militanları, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Musul'a bağlı Telafer ilçesini ateş altına aldı. İşte flaş haberin ayrıntıları;

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Musul'a bağlı Telafer ilçesini ateş altına aldı.

IŞİD, Telafer'de daha önce yerel polis tarafından gözaltına alınan bazı militanlarının serbest bırakılması talebine olumsuz karşılık verilmesi üzerine saldırıya geçti.

IŞİD'in Sabah saatlerinden itibaren ilçeye düzenlediği havan topu saldırılarında, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu belirtilen beş Türkmen öldü.

Irak Ordu birlikleri çekildiği için ilçeyi, sayıları 5 bin civarında olduğu öğrenilen yerel polis gücü savunuyor. Yerel polis gücü ile IŞİD militanları arasındaki çatışmalar ilçe merkezi dışında devam ediyor. Çatışmalarda 30 Türkmen yaralandı, 26 IŞİD militanı ölü ele geçirildi. IŞİD militanlarının kuşattığı Telafer'e ulaşım sağlanamıyor. Bu arada, Telafer'e 20 kilometre mesafede bulunan, Kürtlerin yaşadığı Sincar ilçesine konuşlanan peşmerge tetikte bekliyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.