IŞİD'in Türkiye için Büyük Tehdit

IŞİD'in Türkiye için Büyük Tehdit

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Türkiye için büyük tehlike arz ettiğini ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Marie Harf de resmen açıkladı!

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Marie Harf, New York'taki Yabancı Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Türkiye sınırına yakın bölgelerde son dönemdeki etkinliğini artıran Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı, ABD'nin Türkiye'ye ne gibi bir işbirliği yarıdmında bulunduğu sorusuna cevap veren Harf, Türkiye'nin ABD'nin yakın bir müttefiği olduğunun altını çizerek birçok konuda birlikte çalıştıkları vurgusunda bulundu.
 
İki ülkenin güvenlik konularında da ortak çalıştığını belirten Harf, IŞİD'in, yalnızca Suriye ve Irak için değil, Türkiye için de 'inanılmaz bir tehdit' oluşturduğunu dile getirdi.
 
ABD'nin IŞİD'e karşı Türkiye'ye desteğinin devam edeceğinin altını çizen Harf, IŞİD'e karşı Türkiye ile birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Harf, "Bu tehdide karşı, özellikle sınır güvenliği konusunda birlikte çalışıyoruz. Türkiye ile teröre karşı mücadelede çok yakın çalışmaktayız ve böyle yapmayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.