İşkenceci General “Yardımlı intihar” mı etti?

İşkenceci General “Yardımlı intihar” mı etti?

Savaş suçlusu General Slobodan Praljak’ın, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin dünkü duruşma sırasında zehir içerek ölmesi üzerine tüm dikkatler üzerine çekildi. Olaya ilişkin soruşturmada savcılığın "yardımlı intihar"a odaklandığı söyleniyor.

72 yaşındaki Bosnalı Hırvat General Slobodan Praljak, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki dün yapılan duruşma sırasında Boşnak Müslümanlara karşı işlediği savaş suçları nedeniyle 20 yıl hapis cezasının onanması üzerine zehir içmişti.

NLTimes, zehir içtikten sonra ambülans ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Praljak'ın ölümüne ilişkin soruşturma yürütüldüğünü ifade ederken; Lahey Başsavcılığından yapılan açıklamada, soruşturmanın halen "yardımlı intihar ve ilaç yasasının ihlaline odaklandığına" dikkat çekildi.

DutchNews ise, Hollanda polisinin de Praljk'ın mahkeme sırasında nasıl zehir içmeye başardığı meselesini araştırdığını anlattığı haberinde, "Proljak'ın zehiri nasıl elde ettiği hala bir sır" denildi. Söz konusu habere, şöyle devam edildi:

"Plaljak, mahkemede yargılanan zanlıları için Scheveninger'de var olan özel bir birimde tutuluyordu ve ziyaretçilere ve avukatlarına erişimi serbestti. Ancak ziyaretçiler herhangi bir havaalanındaki gibi güvenlik taramasından geçiyor. Mahkemeyi ziyaret edenler de benzer bir güvenlik prosedürüne tabii.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.