İskoçya tarihinde bir ilk! Başbakan ofisinde teravih namazı kıldırdı

İskoçya tarihinde bir ilk! Başbakan ofisinde teravih namazı kıldırdı

İskoçya'da yapılan seçimle bölgesel yönetimin yeni başbakanı seçilen Hamza Yusuf, Bute House'daki ilk gününde ailesine namaz kıldırırken çekilen fotoğrafını paylaştı.

İskoçya'da yapılan seçimle bölgesel yönetimin yeni başbakanı seçilen Hamza Yusuf, Başbakanlık resmi konutu Bute House'daki ilk gününde ailesine teravih namazı kıldırırken çekilen fotoğrafını paylaştı.

Yusuf, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ailem ve ben bugün (28 Mart) parlamentoda yapılan oylamanın ardından Bute House'daki ilk gecemizi geçiriyoruz. Orucumuzu birlikte açtıktan sonra adet olduğu üzere aileme namaz kıldırdığım özel bir an." ifadelerini kullandı.

 

asasasas-014.JPG

 

26 BİN 32 OY İLE SEÇİLMİŞTİ

 

İskoçya parlamentosunda 28 Mart'ta yapılan oturumda seçilen Yusuf ülkenin ilk Müslüman başbakanı olurken, ülkenin en genç milletvekili ve ilk Müslüman bakanı unvanlarının da sahibi oldu.

37 yaşındaki Yusuf, şubat ayında Başbakan Nicola Sturgeon'un istifasıyla boşalan İskoçya Ulusal Partisi (SNP) liderliğine kullanılan oyların yüzde 52'sine tekabül eden 26 bin 32 oy ile seçildi.

Pakistan asıllı Yusuf, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, İskoçya'ya bağımsızlık getirmeye "kararlı" olduğunu belirtmiş ve "Biz bunu sağlayacak nesil olacağız." demişti.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.