İslam dünyası Arabistan’daki yeni yıl kutlamalarını konuşuyor!

İslam dünyası Arabistan’daki yeni yıl kutlamalarını konuşuyor!

31 Aralık 2019 gecesi Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kutlanan yeni yıl gündeme damga vurdu. Riyad’daki kutlama görüntüleri yeni bir tartışma başlattı.

Özellikle Türkiye’de siyasal İslamcıların şiddetli tepkilerine neden olan yeni yıl, şeriat ile yönetilen Suudi Arabistan’da görkemli bir şeklide kutlandı.

Yeni yıl kutlamalarının “İslam’a aykırı” olduğunu savunan bazı İslami kesimlerin eleştirdiği Riyad’daki kutlamalar bir ezberi daha bozdu.

 

riyad.JPG

 

Yeni yıl tarihi olan 31 Aralık’ın yaklaşması ile birlikte, Türkiye’deki Siyasal İslamcılarda her yıl olduğu gibi kutlamalara karşı çıktılar.

ALTERNATİF YILBAŞI

Türkiye’de “alternatif yılbaşı” olarak her yıl, 31 Aralık gecesi camilerde mevlit okutarak Mekke’nin fethini kutlarken, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ta yeni yıla girişi kutlandı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Suudi Arabistan’daki “reform” hamleleri tartışmalara neden olmuştu.

 

riyad-2.JPG

 

Bu kez de Riyad’ta 2020 yılına giriş, dakikalarca süren havai fişek gösterileri kutlandı. Binlerce kişi Riyad'da eğlence ve kültürel etkinliklerin merkezi olan Bulvar'da düzenlenen kutlamalara katıldı.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.