İspanya göçmenleri cezaevine koydu

İspanya göçmenleri cezaevine koydu

Türkiye yaklaşık 3.5 milyon göçmene ev sahipliği yaparken, Avrupa ülkeleri yaptıkları uygulamalarla insanlık dışı faaliyetlerini devam ettiriyor.

İspanya'da hükümet, ülkenin güney kıyılarına geçen hafta sonu gelen yaklaşık 500 göçmeni barındıracak yer olmadığı gerekçesiyle Malaga kentindeki bir cezaevine yerleştirdi.
İçişleri Bakanlığı, yasa dışı olarak ülkeye giren ve ülkelerine iadeleri için yasal sürecin başlatıldığı göçmenlerin Malaga'nın Archidona ilçesindeki cezaevine konulmasının yasal şartlara uygun olarak alınan bir karar olduğunu ileri sürdü.

-GEÇİCİ YERLEŞTİRİLDİLER AÇIKLAMASI-

Cezaevinin geçen ocak ayında açıldığını ve göçmenlerin geçici olarak buraya yerleştirildiğini söyleyen Bakanlık kaynakları, tüm sağlık şartlarının karşılandığını ve göçmenlere gerekli barınma, yiyecek ihtiyaçlarının verildiğini duyurdu.
İspanya'daki siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları (STK) ise İçişleri Bakanlığının kararına tepki gösterdi. Yaklaşık 30 STK, göçmenlerin cezaevine konulmasına karşı çıkarak şikayetlerini Endülüs özerk bölgesi ombudsmanına iletti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.