İsrail asıllı Türk şarkıcı Linet sessizliğini bozdu

İsrail asıllı Türk şarkıcı Linet sessizliğini bozdu

Ölen İsraillilerin fotoğraflarını yayınlayıp "Hamas katildir" sözlerini alıntılayan ve Gazze'deki hastane katliamına sessiz kaldığı için tepki çeken Linet, kendisini savundu.

İsrail asıllı Türk vatandaşı olan şarkıcı Linet, sosyal medya hesabından "Hamas katildir" paylaşımını yaptı. Ünlü şarkıcının İsrail'in kanlı hastane saldırısından bahsetmemesi tepki çekince kendisini savundu. Yıllardır Türkiye'de olduğunu ve şu an akrabalarının savaşın ortasında kaldığını söyleyen şarkıcı, "Savaşın kazananı olmaz" ifadelerini kullandı.

 

"ATALARIMDAN BERİ BU TOPRAKTA YAŞAYAN YAHUDİ BİR AİLENİN FERDİYİM"

 

Gelen tepkilerin ardından Instagram hesabından yazılı bir paylaşım yapan Linet, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bu kadar acı yaşanırken kendimi ifade etmek zorunda kalmak bile acının başka bir şekli diye düşünüyorum. Ama bunu yapmak zorundayım. Ben 500 sene önce daha Osmanlı İmparatorluğu zamanında Türkiye'ye gelmiş olan atalarımdan beri bu topraklarda yaşayan Yahudi bir ailenin ferdiyim."

 

"VAHŞETİ İLİKLERİME KADAR YAŞIYORUM"


30 senedir sanatını bu topraklarda icra eden, ekmeğini bu topraklardan kazanan, bu ülkede vergisini ödeyen bir Türk vatandaşıyım. Bizler bu topraklarda Müslümanı, Hristiyanı, Yahudisi her zaman dostça, kardeşçe yaşadık, komşuluk yaptık. Bundan sonra da bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Günlerdir devam eden bu vahşeti ben de hepiniz gibi iliklerime kadar yaşadım ve yaşıyorum.

 

"AİLE BİREYLERİM SAVAŞIN ORTASINDA"


Yapılan bu zulmün, akan bu kanın her iki taraf içinde bir an önce son bulması tek temennimdir. Benim de aile bireylerim, küçük yeğenlerim, dostlarım şu an savaşın ortasında. Savaşın kazananı olmaz. Akan kanın dini, dili, ırkı olmaz! Beni de böyle bir konuyla taraf gösterip yargılayıp hedefe koymanın vicdanı olmaz. Yorumlarınızı yaparken sizleri vicdanlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum. Dileğim bir an önce akan kanın durması ve bu savaşın son bulmasıdır. Tüm ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.