İsrail, Beyrut'u vurdu! Hamas'ın kritik ismi öldürüldü

İsrail, Beyrut'u vurdu! Hamas'ın kritik ismi öldürüldü

Beyrut'ta bulunan Hamas ofisi İsrail tarafından hedef alındı. İsrail'in İHA saldırısında Hamas'ın kurucularından Salih El Aruri öldürüldü.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye’nin Maşrafiye bölgesinde şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamada bir aracın ateş aldığı ve çevrede büyük hasarın meydana geldiği kaydedildi.

Patlamanın İsrail’in insansız hava aracı (İHA) ile yaptığı saldırı yüzünden olduğu ve Hamas ofisinin hedef alındığını açıklandı.

6 kişinin hayatını kaybettiği patlamada bunlardan birisinin Hamas'ın ikinci ismi olarak bilinen Salih El Aruri’nin olduğu öğrenildi.

 

asdfgthujilp.JPG

 

Hamas'a bağlı yayın organlarından yapılan açıklamada da Aruri'nin öldürüldüğü doğrulandı. Hamas'ın Aruri dışında iki yetkilisinin daha öldürüldüğü saldırıda 11 kişi de yaralandığı belirtiliyor. 

 

asdfghjkl-006.JPG

 

İsrail ordusu ise saldırıyla ilgili görüş belirtmekten kaçındı ve yazılı soruya "Yorum yok" diyerek yanıt verdi. Ancak, iktidardaki Likud Partisi Üyesi İsrailli Milletvekili Danny Danon, “İsrail ordusunu, Şin-Bet'i (iç istihbarat), Mossad'ı (dış istihbarat) ve güvenlik güçlerini Beyrut'ta üst düzey Hamas yetkilisi Salih El-Aruri'nin öldürmesinden dolayı tebrik ediyorum” dedi ve “7 Ekim katliamına katılan herkes bilsin ki, kendileriyle iletişime geçip hesabı kapatacağız” ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.