İsrail bu kez de Gazze'deki kilise ve camiye saldırdı: Ölü ve yaralılar var

İsrail bu kez de Gazze'deki kilise ve camiye saldırdı: Ölü ve yaralılar var

Son günlerde kurumları hedef alan İsrail, bu defa Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ne saldırı düzenledi. İsrail ordusunun hava saldırılarında Gazze Şeridi'nde bir caminin daha tamamen yıkıldığı bildirildi.

Çatışmaların devam ettiği İsrail-Filistin hattında kurumlar ve sivil insanlar bombaların hedefi oldu. İsrail ordusu, Gazze'deki okul, cami ve hastanelerin ardından bu defa bir kilise vurdu.

İsrail, Gazze Şeridi’ni hedef gözetmeden vurmaya devam ediyor. İsrail, Gazze Şeridi’nde bulunan Rum Ortodoks kilisesi Saint Porphyrius’a hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre en az 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişide yaralandı. Kilisede, İsrail saldırıları nedeniyle yerinde edilmiş Filistinlilerin bulunduğu açıklandı.

 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI


Bölgedeki Rum Ortodoks Kilisesi Saint Porphyrius’a düzenlenen saldırının ardından Gazze'deki İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, "İsrail'in Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ne düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar var" ifadelerine yer verildi.

 

adsefdgtfhyjui.JPG

 

2 ÖLÜ VE ÇOK SAYIDA YARALI


Saldırıda, ilk belirlemelere göre en az 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişide yaralandı. Kilisede, İsrail saldırıları nedeniyle yerinde edilmiş Filistinlilerin bulunduğu açıklandı.

 

'KINIYORUZ'


Patrikhaneden yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs Rum Ortodoks Patrikhanesi, Gazze Şehri'ndeki kilise binalarından birini hedef alan İsrail saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyor" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, İsrail'in yerleşim yerlerini bombalaması sonucu evlerini kaybeden çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere masum vatandaşları korumak için sağlanan barınakların yanı sıra kiliselerin ve onlara bağlı kurumların hedef alınmasının göz ardı edilemeyecek bir savaş suçu teşkil ettiği vurgulandı.

Patrikhanenin ve diğer kiliselerin, Baptist Hastanesi, okullar ve diğer sosyal kurumların tesis ve barınaklarına açık bir şekilde saldırılmasına rağmen, ihtiyaç sahibi insanlara yardım, destek ve barınma sağlama şeklindeki dini ve ahlaki görevlerini yerine getirmeye devam etmekte kararlı olduğu aktarıldı.

İsrail'in sivillerin bulunduğu bu kurumların boşaltılması yönündeki taleplerinin devam ettiği ve bu konuda kiliselere uygulanan baskıların olduğu bir dönemde bile patrikhanenin dini ve ahlaki görevini sürdüreceğine işaret edilen açıklamada, patrikhanenin, savaş ve barış zamanlarında ihtiyaç duyulan her şeyin sağlanması konusunda dini ve insani görevinden vazgeçmeyeceği ifade edildi.

 

İSRAİL BİR CAMİYİ DAHA VURDU


Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesinde hedef aldığı el-Ömeri Camii'nin tamamen yıkıldığı belirtildi.

Açıklamada, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

 

HASTANE HEDEF ALINMIŞTI


İsrail tarafından atılan füzenin hedefi olan El-Ehli Baptist Hastanesi'nde bulunan yüzlerce kişi saldırıda hayatını kaybederken Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti. Daha sonra açıklanan rakamlarla hayatını kaybedenlerin sayısının 471 olduğu bildirilmişti.

Ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu bildirilmişti. Çok sayıda insanın ise enkaz altında kaldığı belirtilmişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.