İsrail, cuma namazı için toplanan Filistinlilere gaz fişeği attı

İsrail, cuma namazı için toplanan Filistinlilere gaz fişeği attı

14 gündür Gazze Şeridi'ne bomba yağdıran İsrail, sivillere ibadet hakkı da tanımıyor. İsrail polisi, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bugün de Kudüs'te cuma namazı kılanların üzerine gaz fişeği attı.

İsrail polisi, cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelenlere gaz fişeğiyle müdahale etti. Namaz kılmak için saf tutan siviller bir anda gelen saldırı sonrası ara sokaklara koştu.

 

HAMAS ÇAĞRI YAPTI

 

Hamas lideri İsmail Heniyye, cuma namazı öncesi Filistin halkı ile Arap ve İslam dünyasını "Gazze'ye saldırılar dursun, tehcir ve alternatif vatana hayır" sloganıyla sokağa inmeye çağırdı. Bu çağrı sonrası gözler Kudüs'e çevrildi.

 

b-069.JPG

 

AKSA'YA GİRİŞTE YAŞ SINIRLAMASI 


Cuma vaktinin gelmesiyle Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanlar namaz kılmak için içeri girmek istedi. Ancak İsrail, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazı için Aksa'ya gelmek isteyen Filistinlilere yaş kısıtlaması getirdi. İsrail güçleri, 65 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların girişine izin vermedi.

 

i-061.JPG

 

NAMAZ İÇİN SAF TUTTUKLARI SIRADA SALDIRDILAR


İçeri giremeyenler, namaz kılmak için Mescid-i Aksa'nın önünde saf tuttu. Tam ezan okunup namaza duracakları sırada, İsrail polisi sivillere müdahale etti. Üzerine gaz fişeği atılan kalabalık, sokaklara doğru koşarak saldırıdan kurtulmaya çalıştı.

 

u-052.JPG


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.