İsrail, Gazze Şeridi'nde hastane vurdu! Yüzlerce can kaybı var

İsrail, Gazze Şeridi'nde hastane vurdu! Yüzlerce can kaybı var

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki bir hastaneye saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

İsrail, Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında hastaneyi hedef aldı.

Gazze’deki Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandığı belirtilerek, çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı.

Filistin hükümetinin Gazze’deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf yaptığı açıklamada, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındıklarını belirterek, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin bulunduğu sırada İsrail savaş uçaklarının hastaneyi vurduğunu ifade etti.

Marouf, İsrail’in savaş suçu işlediğini belirterek, “Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi” dedi.

Yetkililer, enkaz altında çok sayıda kişinin olduğunu açıkladı.

 

 

HAMAS'TAN BASIN AÇIKLAMASI 

 

Saldırının ardından İsrail ordusu saldırı ile ilgili bilgilerinin olmadığını açıkladı. İsrail medyası hastanenin 'yanlışlıkla' bombalandığı konusunda iddialar ortaya attı. 

Bu açıklamanın hemen sonrasında Hamas'tan açıklama geldi.

 

Hamas'ın açıklaması şöyle:

 

"Gazze Şeridi'ndeki hastane katliamı soykırım suçudur. Siyonist işgalin Gazze Şehri El Ahli Hastanesi'nde gerçekleştirdiği ve çoğu yerinden edilmiş aileler, hastalar, çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği korkunç katliam, bu suçlunun çirkin yüzünü bir kez daha ortaya çıkaran bir soykırım suçudur. Düşman ve onun faşist ve terörist hükümeti.

Bu aynı zamanda Amerika ve Batı'nın bu suç işgaline verdiği desteği de açığa çıkarıyor. Uluslararası toplum ile Arap ve İslam ülkeleri, işgalin ve onun faşist ordusunun kibirini durdurmak ve 11. yıldır gerçekleştirdiği soykırımın hesabını sormak için yarın değil hemen şimdi sorumluluklarını üstlenmeli ve müdahale etmelidir. Zaten abluka altında olan bölgede art arda günler yaşandı."

 

ÜLKEDE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

 

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti.

 

OKUL DA VURULDU

 

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), abluka altındaki Gazze’de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA’ya bağlı bir okulunun vurulması sonucu 6 kişinin öldüğünü duyurdu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.