İsrail Medyası: ABD dolarları, oyları satın alamadı

İsrail Medyası: ABD dolarları, oyları satın alamadı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dün gerçekleştirilen ABD aleyhindeki Kudüs oylaması sonucu, İsrail medyasında da geniş yer kapladı.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, "ABD dolarları Kudüs konusunda oyları satın alamadı" başlığını kullandığı haber analizinde, "2018 yılında ABD'nin dış yardımlarından en çok yararlanmayı uman ülkeler, Çarşamba günü Başkan Donald Trump'ın Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu beyanına karşı oy kullanarak satın alınamayacaklarını gösterdiler" ifadelerine yer verildi.

Bu çerçevede gazete, gelecek yıl ABD'den büyük miktarda yardım almak isteyen Mısır, Ürdün, Afganistan, Nijerya, Irak ve Etiyopya gibi ülkelerin ABD'ye karşı oy kullandıklarına dikkat çekti.

-HAARETZ: TRUMP'A DÜNYA ÇAPINDAKİ GÜVENSİZLİK OYU-

BM Genel Kurulu'ndaki ABD karşıtı oylama sonucu, Haaretz Gazetesinin bir analizinde, "Trump'ın BM'deki başarısızlığı, İran'a hediye ve İsrail kaygılanmalı" şeklinde yorumlandı.

Haaretz, "Bu, Trump hakkında dünya çapındaki bir güvensizlik oyu ve bunun olumsuz etkileri, İsrail, İran'a karşı uluslararası toplumunun desteğini almaya çalışacağı zaman hissedecek" uyarısında da bulundu.

-TİMES OF İSRAEL: TEHDİTLERE RAĞMEN YARDIM KESİLEYECEĞİNE İLİŞKİN PEK AZ İŞARET VAR-

Times of İsrail ise, ABD tarafından BM Genel Kurulu'ndaki Kudüs oturumunda dile getirilen yardım kesilecek tehditlerine rağmen Trump'ın bu yönde bir adım atacağına ilişkin "pek az işaret bulunduğunu" düşünüyor.

Oylama sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ve ABD BM Daimi Temsilciliği yetkililerinin ifadelerine gönderme yaparak, "Yönetim, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını reddeden kararı destekleyen ülkelere yönelik yardımları önemli ölçüde keseceği uyarılarından ihtiyatla geri adım attığı gibi görülüyor" dedi.

-YEDİOTH: OYLAMA FİLİSTİNLİLER İÇİN ZAFER AMA...-

Yedioth Gazetesi de Donald Trump'ın BM Genel Kurulunca reddedildiğini duyurduğu haberde, "Oylama Filistinliler için bir zafer olmakla birlikte evet oylar, en az 150 olacağını öngören çoğu destekçinin beklediğinden çok daha düşüktü" diyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.