İsrail, Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyenlere gaz bombası attı! AK Parti'den tepki gecikmedi

İsrail, Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyenlere gaz bombası attı! AK Parti'den tepki gecikmedi

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda bir hafta geride kalırken, çatışma sonrası ilk Cuma günü gergin geçti. İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmak isteyenlere gaz bombası ile müdahale etti.

Hamas'ın İsrail'e yönelik 7 Ekim Cumartesi günü başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna İsrail'in yanıt vermesi sonrası bölgede şiddetin dozu bir hayli yükseldi.

İsrail Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ederken, bugün Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılmak isteyen Müslümanlara da sert bir müdahalede bulunuldu. İsrail polisi kalabalığın üzerine gaz bombası attı.

 

FİLİSTİNLİLERİ MESCİD-İ AKSAYA SOKMADILAR

 

İsrail-Hamas çatışmaları 7. gününde devam ederken, Müslümanlar cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'ya akın etti. Ancak İsrail polisi, çoğunluğu gençlerden oluşan bazı Filistinlileri içeri almadı.

 

GAZ BOMBASI ATTILAR

 

Bunun üzerine Mescid-i Aksa'nın çevresinde namaz kılmak isteyen Filistinliler, İsrail polisinin orantısız gücüyle karşılaştı. Namaz kılmak için seccadelerini yere seren kalabalığı dağıtmak isteyen İsrail polisi, Filistinlilerin üzerine gaz bombası attı.

 

sxsxsxsx.JPG

 

AK PARTİ'DEN İLK TEPKİ

 

İsrail'in Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösteren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Şiddetle kınıyoruz" dedi.

Kurtulmuş, "Bugün Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Yasa dışı yerleşimcilerin mülk gaspları ve kutsal mekanlara saldırılar asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.