İsrail Suriye’ye hava saldırısı düzenledi iddiası!

İsrail Suriye’ye hava saldırısı düzenledi iddiası!

Suriye Arap Haber Ajansı SANA'dan flaş bir iddia geldi. SANa: İsrail Suriye'nin Hama iline bağlı Misyaf bölgesinde bir askeri noktaya hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyledi.

SANA, askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail’e ait savaş uçaklarının Lübnan hava sahasını kullanarak, Hama ilinin güneybatısında yer alan Misyaf çevresinde Suriye ordusuna ait bir askeri noktayı hedef aldığını duyurdu.

SURİYE KARŞILIK VERDİ

Haberde, “Hava savunma sistemlerimiz anında devreye girerek düşman füzelerini karşıladı ve bazılarını düşürdü.” ifadelerine yer verildi.

Ülkenin orta kesiminde yer alan Hama’da Suriye ordusunun yanı sıra İran Devrim Muhafızları’nın emrindeki gruplara ait askeri noktalar bulunuyor.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA GELMEDİ

İsrail makamlarınca saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

Suriye hükümeti, İsrail’in 1 Mayıs’ta Suriye’nin güneyine, 27 Nisan’da başkent Şam yakınlarına, 20 Nisan’da Humus ilinin doğusundaki Tedmur (Palmira) bölgesine ve 31 Mart tarihinde de Humus’un doğusuna saldırdığını açıklamıştı.

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, 28 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamada, “İran’ın Suriye’ye yerleşmesini engelleme stratejisinden, zorla oradan çıkarmaya geçtik ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Sınırlarımızda stratejik tehditlerin büyümesine izin vermeyeceğiz. Mücadeleyi düşmanın bölgesinde sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

İsrail, Suriye’deki savaşın başladığı 2011’den bu yana zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.