İsrail “terör tüneli” iddiasıyla Gazze'yi vurdu

İsrail “terör tüneli” iddiasıyla Gazze'yi vurdu

İsrail dün gece Gazze'nin Mısır sınırına yakın bir bölgesine hava saldırısı düzenledi. İsrail ordusu, hava saldırısı sırasında yok edilen alt payının bir "terör tüneli" olduğunu iddia etti.

Saldırıya ilişkin olarak İsrail ordusu bu sabah yaptığı açıklamada, Cumartesi gecesi İsrail Hava Kuvvetlerince Gazze'nin Mısır sınırına yakın bir bölgeye düzenlediği hava baskınları sırasında yok edilen altyapının Kerem Şalom sınırı altından geçen bir "terör tüneli" olduğunu öne sürdü.

-"HAMAS TÜM OLUP BİTENLERDEN SORUMLU"-

İsrail ordusunca yapılan açıklamada, "terör örgütü Hamas, Gazze Şeridi'nin içinde ve dışında olup bitenlerin tümünden sorumlu" ifadelerine de yer verildi.

Açıklamayı yansıtan Jerusalem Post gazetesi ise "İsrail, tünelin Mısır'dan Gazze Şeridi'ne teröristler ve cephane götürmek için kullanıldığını iddia ediyor. Tünel, İsrail topraklarının 180 metre içine uzuyordu ve oradan Mısır'ın içine doğru devam ediyordu" dedi.

Bu arada, saldırıyı değerlendiren İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ise saldırıyla Gazze liderliği ve halkına "ölüm tünellerinden" vazgeçmelerine yönelik "açık bir mesaj" verdiklerini öne sürdü.

"Profesyonel ve kusursuz bir eylem gerçekleştirdik" diyen Lieberman, "Terör tünelinin yok edilişi, Hamas'ın stratejik yeteneklerine zarar vermeyi amaçlayan sistematik politikamızın temel bir unsuru" şeklinde konuştu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.