İsrail ve ABD, Viyana’da protesto edildi

İsrail ve ABD, Viyana’da protesto edildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepeleri hakkındaki açıklamalarının ardından Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanan bir grup gösterici, İsrail’in işgalci politikalarını ve ABD’nin hem maddi hem siyasi desteğini protesto etti.

İsrail’in işgalci politikaları ve ABD’nin bu ülkenin silahlanmasına olan desteği Avusturya’nın başkenti Viyana’da protesto edildi. 

Viyana’da toplanan bir grup gösterici, ‘İsrail işgali, etnik temizlik ve ayrımcılık sona ersin’ yazılı pankart ile Filistin bayrakları açıldı.

Amerika’lı aktivist Mary Pampalk, burada yaptığı konuşmada, ABD’nin İsrail’e yıllık 3,8 milyar dolar silahlanma desteği verdiğini, bu sayede İsrail’in işgalci politikalarının daha da güçlendiğini ve Orta Doğu’da barışın sağlanmasının önüne geçildiğini ifade etti.

ABD’nin özellikle Donald Trump döneminde, uluslararası hukuka aykırı birçok İsrail söylemini destekleyerek, bu ülkeye açıkça destek verdiğini söyleyen Pampalk, finansal yardımların yanı sıra bu ülkeye yönelik BM kararlarında da 44 kez Filistin aleyhine oy kullandığını hatırlattı.

Pampalk konuşmasının devamında, 50 yıldır Filistin topraklarını işgal eden İsrail’e karşı ABD’nin uluslararası hukukun gereklerini yapmaya çalıştıklarını, işgalci ve ayrılıkçı bir devletin geleceğinin olamayacağını vurguladı.

‘SORUNUN KAYNAĞI İŞGALCİ VE AYRIMCI ANLAYIŞ’

Filistin topraklarında yaşanan sorunun ‘Müslüman - Yahudi’ sorunu olarak görülmesinin gerçek dışı olduğunu söyleyen yazar Wilhelm Lagthaler, meselenin tamamen işgalci ve ayrımcı bir anlayıştan kaynaklandığını belirtti.

‘IRKÇILIĞI YAYANLAR BUNLAR’

Lagthaler, yönetimde olan partilerin, Türkleri, Arapları ve Müslümanları antisemitist olarak göstermeye çalıştığını söyledi. Bu gayretler içinde olanların günahlarını başkalarının sırtına yüklemek istediğini vurgulayan Lagthaler, ırkçılık ve azınlıklara yönelik nefret söylemini Avrupa’dan dünyaya yayan kişilerin bunlar olduğunu ifade etti.

‘ASIL SORUN SİYONİZM’

Sarı yeleklilerin, sosyal haklarını arayanların, ırkçılığa maruz kaldıkları için sokaklara çıkanların da antisemitist olarak damgalandığını söyleyen Lagthaler, Orta Doğu’daki asıl sorunun Siyonizm olduğunu, Müslüman ve Yahudilerin bir arada yaşayabilmeleri için de bunun ortadan kalkması gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.