İsrail ve Mısır'ın Sina'daki işbirliği dikkatleri üzerine çekti

İsrail ve Mısır'ın Sina'daki işbirliği dikkatleri üzerine çekti

İsrail ile Mısır arasında teröre karşı yapılan işbirliği dikkat çekiyor. New York Times gazetesi, iki ülke arasındaki işbirliği kapsamında İsrail Hava Kuvvetleri'nin son iki yılda Mısır'ın Sina yarımadasında "IŞİD'e 100'den fazla kez saldırdığını" yazdı.

New York Times gazetesi, İsrail Hava Kuvvetlerinin Mısır Devlet Başkanı Abdel Fattah El Sisi'nin "İŞİD ile mücadelesine yardımcı olmak amacıyla son 2 yıl içinde Sina'ya geçerek IŞİD'e 100'den fazla kez saldırdığını" belirtti. İddia, bölgede bulunmuş olan 7 ABD'li ve İngiliz yetkilisine dayandırıldı.

İsrail Hava Kuvvetlerinin Sina'da Mısır kuvvetlerinin terör örgütü ile mücadeleye destek vererek "başlıca" bir rol oynadığı, bu desteğin Ekim 2015'de Sina'da 224 yolcuyu taşıyan bir Rus uçağının düşürülmesinden sonra başladığı belirtildi.

Bu arada, New York Times'ın haberinin büyük yankı yaptığı İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yedioth, İsrail ve Mısır ordusu ile Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün yorum yapmaktan kaçındıklarını yazdı.

Yedioth, Temmuz 2016'da eski bir üst düzey İsrail yetkilisinin bir haber ajansına verdiği demeçte İsrail ve Mısır arasındaki işbirliğinin kapsamında İsrail'e ait insansız hava araçlarının son yıllarda İslam Devleti'nin Sina'daki terör kalelerine saldırdıklarını söylediğini hatırlattı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.