İsrail  yarın 2 Filistinlinin idam hükmünü onaylayacak

İsrail yarın 2 Filistinlinin idam hükmünü onaylayacak

İsrail'den yapılan flaş açıklamaya göre, Filistinlilere idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının yarın oylanacağı ifade edildi. İşte flaş haberin ayrıntıları;

İsrail Savunma Bakanlığı’ndan flaş idam açıklaması yapıldı.

Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Filistinli vatandaşlara idam cezası getirilmesini öngören yasa tasarısının 27 Aralık Çarşamba günü Knesset'te (İsrail Parlamentosu) oylamaya sunulacağını kamuoyuna duyurdu.

Konu ile ilgili İsrail televizyonuna açıklamalarda bulunan Bakan Avigdor Liberman, İsrail hedeflerine karşı operasyon düzenleyen Filistinlilerin idam edilmesini öngören tasarının çarşamba günü ilk tur oylamaya sunulacağını açıkladı.

Liberman, "Bu türden bir kanun, ABDkanunlarında da var. Bu nedenle, İsrail'in de dünyadaki en güçlü demokratik sistemin izinden gitmesi tercih edilir” diye konuştu.

Devlet Bahçeli'den Flaş KHK açıklaması

3 TURDAN GEÇERSE YASALAŞACAK

Liberman, "Hapishaneye giren her terörist, terörist örgütleri, pazarlık (esir takası) amacıyla sivil ve askerleri kaçırmaya teşvik ediyor." diye konuştu. Yasa tasarısının kanunlaşması için parlamentoda yapılacak 3 turdan geçmesi gerekiyor. İdam hükmünün olmadığı İsrail'de suçlulara yüzlerce yıl hapis cezası verilebiliyor.

Gül’den şok KHK açıklaması

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.