İsrail'de Netanyahu karşıtı gösteriler devam ediyor

İsrail'de Netanyahu karşıtı gösteriler devam ediyor

İsrail'de Netanyahu hükümeti karşıtı protesto gösterileri dört haftadır devam ediyor. Dün gece İsrail'in çeşitli kentlerinde gerçekleşen haftalık "Utanç Yürüyüşü" sırasında binlerce gösterici yeniden sokağa döküldü.

Haaretz Gazetesi, "Cumartesi gece İsrail çapında 10 binden fazla kişi Başbakan Binyamin Netanyahu'un hükümetindeki yolsuzlukları protesto etti" dediği haberinde. binlerce kişinin Tel Aviv'de, 800 kişinin Kudüs'te, yüzlerce göstericinin de Hayfa kentinde gösteri yaptıklarını yazdı.

-KUDÜS'TEKİ GÖSTERİ BİR İLK-

Kudüs'te gerçekleşen gösteriye özellikle dikkat çeken gazete, Kudüs'teki gösterinin bir "ilk" oluşturduğunu vurgularken aralarındaki Netanyahu'nun Likup partisi seçmenlerinin de bulunduğu sağdaki İsraillilerin ilk defa yolsuzluğa karşı toplandığının altını çizdi.

Bu arada, Kudüs'teki gösteride konuşan Savunma eski Bakanı Moşe Ya'alon, yolsuzluğu, İsrail için "İran'ın tehdidi, Hizbullah, Hamas veya İslam Devleti daha büyük bir tehlike" olarak niteledi.

Haaretz, Kudüs'teki gösterinin Netanyahu'nun eski iletişim müdürü Yoaz Hendel tarafından başlatıldığına da işaret ettiği haberinde, Hendel'in Facebook'ta "Cumartesi günü Kudüs'te hukuk üstünlüğü için protesto edeceğini" yazdığını da anlattı.

Gösterileri de yansıtan Times of İsrail sitesine konuşan polis yetkilileri de polisin Netanyahu'nun, işadamlarının "çıkarlarını ilerlettiğini, bunu yaparken de yasa dışı biçimde hediye aldığı ve kıyak yapıldığı kuşkuları" nedeniyle yargılanmasını tavsiye etmeyi planladığını ifade ettiler.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.