İsrail’deki Yahudiler, Trump’tan oldukça memnun

İsrail’deki Yahudiler, Trump’tan oldukça memnun

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, İsraillilerin arasında büyük destek gördü.İsrail'de yapılan ankete göre, Yahudiler,Trump'ın İsrail için iyi olduğunu söylerken,İsrail'deki Filistinlilerin üçte ikisi karara karşı çıktı.

Midgam Enstitüsünce 26-27 Aralık'ta gerçekleştiren anket, İsrail'deki Yahudilerin yüzde 65'i gibi büyük bir oranın Trump'ın Aralık ayında yaptığı Kudüs açıklamasına destek verirken kararın İsrail'in çıkarına olduğunu düşünüldüğünü ortaya koydu.

Jerusalem Post'ın yer verdiği anketin diğer bir bulgusu ise Yahudilerin yüzde 64'ü, BM Genel Kurulu'nun Trump'ın Kudüs kararının kınayan tasarıyı benimsemesinin muhtemelen İsrail'in çıkarlarına zarar vermeyeceğine inanması.

Buna karşın İsrail'de yaşayan Filistinlilerin üçte ikisinin ise Trump'ın Kudüs kararına karşı tavır aldığı belirtiliyor.

Ankete göre, Yahudilerin yüzde 72'si bir barış anlaşmasının ardından Kudüs'ün İsrail'in birleşik başkenti olmaya devam etmesi gerektiğini düşünse de yüzde 60'ı Kudüs'ün zaten iki kente bölünmüş olduğunu kabul ediyor.

İsrail'deki Filistinlilerin yüzde 44'ü ise Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olmasını isterken yüzde 22'si Kudüs'ün birleşik bir kent olarak kalarak hem İsrail hem de Filistin'in başkenti olması gerektiğini savunuyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.