İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail, Gazze’ye bu sefer hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları;

İsrail uçaklarının abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 1 Filistinli şehit oldu, 6 Filistinli de yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında 1 Filistinli şehit oldu. İsrail ordusu ise Gazze'de 12 bölgenin vurulduğunu açıkladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in saldırılarında kimliği henüz açıklanmayan 1 Filistinli şehit oldu, 6 Filistinli de yaralandı.

Ordunun açıklamasında ayrıca "Gazze'den İsrail tarafına 70'ten fazla roket atıldığı" ileri sürüldü. Atılan bu roketlerden 11'nin Gazze sınırında bulunan hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği, diğer roketlerin büyük bir bölümünün boş arazilere düştüğü belirtildi.

İsrail basını ise atılan roketler nedeniyle 9 İsraillinin yaralandığını aktardı. İsrail tarafında roket sirenlerinin ara ara çalmaya devam ettiği ifade edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze'deki artan gerginlik sebebiyle güvenlik kabinesini başkent Tel Aviv'de acil toplantıya çağırdı. Toplantıya İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın yanı sıra üst düzey komutanlar katıldı.

Bu toplantı öncesi Savunma Bakanı Liberman da ordu komutanlarıyla acil toplantı yapmıştı.

İsrail ordusu akşam saatlerinde Gazze'den sınırda çalışan bir iş makinasına ateş atıldığını ileri sürerek Gazze'nin doğusunda Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait bir gözetleme kulesine top mermisiyle iki saldırı düzenlemişti.

Bu saldırının ardından Gazze sınırının İsrail tarafından roket sirenleri çalmaya başlamış, İsrail uçakları da Gazze'deki bazı bölgelere hava saldırısı başlatmıştı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.