İsrail'den "soykırım" hamlesi

İsrail'den "soykırım" hamlesi

Türkiye ve İsrail arasındaki kriz giderek büyüyor. İsrail’in sözde "Ermeni soykırımı"nı niteleyen bir tasarıyı İsrail Parlamentosu’na (Knesset) sunacağı açıklandı.

ABD'nin Tel-Aviv'de bulunan Büyükelçiliğinin İsrail tarafından Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistinlileri hedef alan katliam nedeniyle Türkiye ve İsrail arasındaki gerilim giderek tırmanıyor.

1915 olaylarını, “Ermeni soykırımı” olarak niteleyen bir tasarının İsrail Parlamentosu’na (Knesset) sunulacağı bildirildi.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, İsrail’in sözde “Ermeni soykırımı”nı tanıması için hazırlanan tasarının yeniden Knesset’in gündeminde olması bekleniyor.

'VAKTİ GELDİ'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun lider olduğu Likud partisinden Amir Ohana ve Siyonist Birliği üyesi Itzik Shmuly’nın bir “soykırım” tasarısı sunacakları açıklandı. Üyelerin, Ermeni soykırımını tanıma zamanının geldiği sonucuna vardıklarını yazan gazetedeki habere göre, İsrail’in daha önce Türkiye ile diplomatik ilişkilere zarar vermemek için bu yönde bir adım atmaktan çekindiği yer aldı.

DAHA ÖNCE REDDETMİŞTİ

İsrail’in daha önce aynı yöndeki birçok tasarıyı reddettiğini hatırlatan gazete, “Diplomatik bir kaynak, durumun çok hassas olduğunu ve soykırımın tanınıp tanınmamasına ilişkin nihai kararın ise Başbakan Netanyahu’ya ait olduğunu söyledi” diye yazdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın ise konuya ilişkin herhangi bir yorum yapmak istemediği bildirildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.